tiistai 21. maaliskuuta 2017

Valkosuklaapikkuleivät



  • 125 g voita
  • 125 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl soodaa
  • 130 g valkosuklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi suklaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää lopuksi jauhot ja rouhittu valkosuklaa. Pyörittele taikinasta samankokoisia palloja. Minä teen yleensä n. 15 g painavia palloja. Jätä pallojen väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Paista 180 asteessa noin 8 minuuttia.

Huom! Paistoaika koskee tuon kokoisia pikkuleipiä ja meidän uunilla paistettuna. Tarkkaile siis paistoaikaa, uunit ovat erilaisia.

Koristele pikkuleivät halutessasi esimerkiksi tummalla suklaalla.