keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Mansikkakakku

Pieni mansikkatäytteinen kermakakku, josta riittää hyvin ainakin kuudelle syöjälle. Pohja on halkaisijaltaan 15 cm ja korkeudeltaan 8 cm.



  • pieni kakkupohja (kts. ohje vaikka täältä)
  • päärynämehua tai jotain muuta vaaleaa mehua
  • 2 dl vispikermaa
  • 30 g vaniljakreemijauhetta
  • 150 g mansikkahilloa
  • n. 150 g tuoreita mansikoita 

 Kakun pintaan:
  • 1 prk Flora vispiä
  • muutama pensasmustikka ja mansikka koristeeksi

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. 

Sekoita vaniljakreemijauhe vispikerman joukkoon vispilällä. Kermaa ei tarvitse varsinaisesti vispata, kreemijauhe jämäköittää sitä tarpeeksi paljon. Lisää joukkoon mansikkahillo ja pilkotut mansikat. 

Kostuta kakun pohjakerros ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja täytä myös se. Laita lopuksi kansi päälle ja kostuta myös se. Kelmuta kakku ja anna makuuntua esimerkiksi yön yli. Koristele kakku kermalla ja marjoilla.