keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ananaschutney


  • 250 g kypsää tuoretta ananasta
  • 80 g hillo-marmeladisokeria
  • 20 g sokeria
  • 0,2 dl vettä
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 0,5 tl inkivääritahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus tulista chilijauhetta (mietoa enemmän)
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

Kuori ja pilko ananas pieneksi kuutioksi. Laita ananaskuutiot kattilaan ja sekoita niiden joukkoon sokerit. Anna mehustua 15 minuuttia. Lisää vesi, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet kattilaan ja kiehauta noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. 

Jos chutney syödään kerralla niin sokerina voi käyttää pelkästään tavallista sokeria. Chutney jää hieman löysemmäksi, mutta makuun se ei vaikuta. Mikäli tuoretta ananasta ei ole, sen voi korvata pienellä tölkillisellä ananasmurskaa.