maanantai 27. maaliskuuta 2017

Butter chicken

Butter chicken, voikana, murgh makhani.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin myös tällä intialaisella kanaruoalla. Meillä se tunnetaan kuitenkin nimellä butter chicken.



Marinointi:
  • 600 g broileria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta, miedompaa enemmän
  • ripaus suolaa
  • 100-150 g maustamatonta laktoositonta jogurttia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl garam masalaa

Kastike:
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus öljyä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • chilijauhetta
  • mustapippuria
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 pieni prk tomaattipyrettä
  • 2 dl laktoositonta ruokakermaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • nokare voita 

Mausta broileripalat sitruunamehulla, chilillä ja ripauksella suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa maustamaton jogurtti, paprikajauhe ja garam masala keskenään sekaisin. Lisää broilerit jogurtin joukkoon. Kelmuta kulho ja anna maustua jääkaapissa useita tunteja. Tai jos ei malta odottaa niin marinoi pikaisesti eli sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
 
Kuullota pilkottu sipuli öljyssä. Lisää mausteet (inkivääritahna, garam masala, jeera, chili ja mustapippuri) sekä murskattu valkosipuli. Anna mausteiden kuumeta öljyssä ja lisää joukkoon broileri-jogurttiseos. Paistele hetki ja lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyre ja ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. Viimeistele ripauksella sokeria ja nokareella voita. 

Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin, chutneyn ja leivän kanssa.