tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kermaruusukakku


Pohja:
  • 4 munaa
  • saman verran sokeria kuin munia
  • saman verran jauhoja kuin munia, josta 70% vehnäjauhoja ja 30% perunajauhoja

Katso lisää kakkupohjan teosta täältä.

Omenamehua kostutukseen

Täyte 1:
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 16 g (n. 0,3 dl) vaniljakreemijauhetta
  • n. 100 g mansikkahilloa (minä käytän omatekoista hilloa, joka on marjaisampaa ja hieman kiinteämpää kuin kaupan hillot)

Täyte 2:
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 16 g (n, 0,3 dl) vaniljakreemijauhetta
  • n. 150 g paseerattua appelsiinimarmeladia

 Koristelu:
  • 4 dl vispikermaa 
  • ripaus sokeria
  • punaista elintarvikeväriä

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, hieman uunista riippuen.

Valmista täytteet sekoittamalla vaniljakreemijauhe kerman joukkoon. Kermaa ei tarvitse erityisemmin vispata, sillä kreemijauhe sakeuttaa sen. Lisää marmeladi/hillo joukkoon. Jätä osa marmeladista ja hillosta sivuun.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjaa omenamehulla ja levitä pohjan päälle ohut kerros mansikkahilloa ja levitä sen jälkeen mansikka-vaniljakerma. Nosta keskimmäinen kakkukerros vaahdon päälle, kostuta se omenamehulla ja levitä päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja appelsiini-vaniljakerma. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohjakerros. Kelmuta kakku ja laita jääkaappiin maustumaan.

Koristele seuraavana päivänä. Vispaa kevyesti sokeroitu kerma vaahdoksi ja levitä sitä ohut kerros kakun päälle ja reunoille. Siirrä loput kermavaahdosta pursotuspussiin ja koristele kakun pinta. Minä käytin tässä isoa tähtityllaa, jossa on kuusi sakaraa. Lopun kerman värjäsin punaisella elintarvikevärillä, jolla pursotin pienellä tähtityllalla isojen pursotuksien väleihin.