perjantai 24. maaliskuuta 2017

Lasagne


  • n. 185 g täysjyvä lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli 
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • pari (n. 150 g) porkkanaa
  • basilikaa
  • oreganoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeria 

Juustokastike:
  •  50 g voita
  •  50 g vehnäjauhoja
  •  7 dl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 100 g juustoraastetta

Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kuori pari porkkanaa, pilko ne muutamaan osaan ja lisää ne kattilaan. Anna kiehua. Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha sipulin kanssa. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi pannulle murskattu valkosipuli. Kaada jauheliha ja sipulit kattilaan. Mausta kastiketta basilikalla, oreganolla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua kunnes porkkanat ovat pehmenneet, ota ne lautaselle ja muusaa ne haarukalla. Lisää muusattu porkkana takaisin kattilaan. Anna kiehua vielä hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai muita mausteita.

Sulata voi ja lisää voin joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen imeytyä rasvaan ja lisää joukkoon maito. Sekoittele kastiketta ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella muskottipähkinää. Lisää puolet juustoraasteesta kastikkeen joukkoon. Sekoittele kunnes juusto on sulanut.

Lado uunivuokaan kerroksittain juustokastiketta, lasagnelevyjä ja jauhelihakastiketta. Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele sen päälle loput juustoraasteet. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki.