torstai 16. maaliskuuta 2017

Pataleipä


  • 7 dl vehnäjauhoja + n. pari desiä leivontaan
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 3,5 vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita aineet sekaisin, mutta älä vaivaa. Kelmuta kulho ja jätä taikina nousemaan huoneenlämpöön 12-24 tunniksi.

Muotoile taikina palloksi runsaasti jauhotetulla pöydällä. Laita pallon päälle liina ja jätä se nousemaan puoleksi tunniksi.

Laita uunipata uuniin lämpiämään. Anna padan olla 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Nosta taikinapallo kuumaan pataan ja paista kannen alla 30 minuuttia. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.