maanantai 13. maaliskuuta 2017

Perunarieskat

Silloin kun meillä tehdään perunamuusia sitä tehdään aina ylimääräistä, jotta lopusta muusista saa leipoa perunarieskoja.




  • 500 g tähteeksi jäänyttä perunamuusia
  • 2 dl vettä
  • 0,4 dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 0,7 dl 3-viljan (kaura-ruis-ohra) puurohiutaleita (muutkin hiutaleet käy)
  • n. 3,5 dl vehnäjauhoja 

Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin vesi, öljy ja ripaus suolaa. Lisää puurohiutaleet ja jauhot. Taikina jää löysäksi. Nostele lusikalla samankokoisia kasoja leivinpaperin päälle ja painele kasat vehnäjauhoja käyttäen litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja 225 asteessa noin 15 minuuttia.