tiistai 14. maaliskuuta 2017

Tiikeripiirakka Omar-kuorrutteella


  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekaisin ja lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja ota siitä kolmasosa erilliseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe. 

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan (n. 20x30 cm) ja levitä sen päälle kaakaotaikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta kaakaotaikinan päälle. Tee lusikalla "viiruja", jotta taikinat sekoittuvat hieman keskenään.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ja kuorruta se vasta sitten.

Omar-kuorrutus:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss (220 g) Omar-karkkeja

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon Omarit sulamaan. Keittele miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen piirakan päälle.