maanantai 1. toukokuuta 2017

Churrot



  • 2,5 dl vettä
  • 100 g voita
  • ripaus suolaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl sitruunankuorta
  • öljyä paistamiseen
  • sokeria

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan. Kiehauta. Lisää kiehautettuun vesi-voiseokseen vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti isolla lusikalla, kunnes taikinasta muotoutuu pallo. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää munat sekä sitruunankuori sähkövatkaimella hieman jäähtyneen taikinan joukkoon. Laita taikina pursotuspussiin jossa on tähtityllä.

Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimessä 180 asteiseksi, pursota churrot kuumaan öljyyn ja kypsennä kullanruskeiksi. Sokeroi kuumina ja tarjoa heti.