keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Banaanikakku

Tähän kakkuun on hyvä käyttää ylikypsät banaanit, joita ei tee mieli enää syödä sellaisenaan.


  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 ylikypsää banaania
  • 3 rkl (0,3 dl) maitoa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata voi ja lisää se yhdessä soseutetun banaanin ja maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne lopuksi taikinaan. Voitele kakkuvuoka esim. vuokasprayllä ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia, hieman uunista riippuen.