tiistai 16. toukokuuta 2017

Vuokapullat


  • 2 dl vettä
  • 7 g kuivahiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 60 g voita
  • ripaus suolaa
Täyte:
  • 50 g voita
  • 100 g tomusokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
 Päälle:
  • 1 kananmuna
  • raesokeria
  • mantelilastuja

Sekoita kuivahiiva kolmeen desiin vehnäjauhoja. Lisää joukkoon sokeri, ripaus suolaa ja vesi. Sulata voi. Lisää voisula ja loput vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa taikina ja anna nousta vähintään puoli tuntia.

Valmista täyte. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. 

Jaa taikina kahteen osaan, kauli taikina levyksi ja levitä puolet täytteestä levyn päälle. Rullaa taikina ja leikkaa pötkö 11-12 osaan. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin paperivuokaan. Leivo samalla tavalla myös loput taikinasta. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia, uunista riippuen.