keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Lapsivieraiden jauhelihapizza

Nimestään huolimatta tätä voi syödä aikuisetkin. Tässä on jauhelihana käytetty broilerin jauhelihaa. Osaan pizzoista laitettiin lisäksi ananasta ja tomaattia. Toki ne voi jättää poiskin, mikäli ne ei pizzassa maistu.


Pohja:
  • n. 320 g vehnäjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 2 dl vettä
  • 4 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Täyte:
  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • 80-100 g ketsuppia
  • (ananasta/tomaattia ym.) 
  • 225 g juustoraastetta

Mittaa vehnäjauhoista puolet kulhoon ja lisää joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita ja lisää jäljellä olevista jauhoista puolet sekä öljy. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja laita taikina nousemaan vähintään puoleksi tunniksi.

Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja paista se jauhelihan kanssa. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. 

Painele taikina leivinpaperin päälle joko yhdeksi isoksi peltipizzaksi tai tee siitä useampia pienempiä pizzoja. Levitä taikinan päälle ketsuppi. Ripottele ketsupin päälle jauhelihat (ja muut täytteet) sekä juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.