tiistai 9. toukokuuta 2017

Täytekakku - vadelmaa ja karkkeja


Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja 
 
Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria kuin mitä munia on ja kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja niin, että vehnäjauhoja on 70 % ja 30% perunajauhoja.

Vaahdota kananmunia ja sokeria vähintään 10 minuuttia. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon ja nostele nuolijalla jauhot varovasti sekaan. Suihkauta kakkuvuokaan (halkaisija 15 cm, korkeus 10 cm) vuokasprayta ja kaada taikina vuokaan. Kopsauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat ja paista pohjaa noin 35 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa pohja. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaalealla mehulla.

Tämän kakun välissä oli vadelmahillosta, vaniljakreemijauheesta ja vispikermasta tehty täyte. Yhteen täytekerrokseen meni aineita seuraavasti:

  • 1,5 dl vispikermaa
  • 15 g (0,3 dl) vaniljakreemijauhetta
  • vadelmahilloa maun mukaan

Kakun päällä oli kermaa ja erilaisia karkkeja: pätkis-paloja, valkoisia ja vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja, kinder-patukasta leikattuja paloja, pieniä marenkeja sekä kinuskikastiketta.