maanantai 8. toukokuuta 2017

Jyväpasta-kasvistäytteiset pinaattilätyt



Pinaattilätyt:
  • 4 kananmunaa
  • 1 l maitoa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 225 g pakastepinaattia
  • suolaa

Täyte:
  • 2 dl jyväpastaa
  • 2 isoa (n. 200 g) porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 (n. 200 g) tomaattia
  • 100 g herneitä
  • loraus öljyä 
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sweet chili-kastiketta
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 reilua ruokalusikkaa sulatejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • juustoraastetta

Sulata pakastepinaatti ja lisää sen joukkoon kananmunat, maito, jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ja paista siitä isoja lättyjä (halkaisija 24 cm).

Keitä jyväpasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja paista raastetta pannulla lorauksessa öljyä pilkotun sipulin kanssa. Kun sipulit ovat kuullottuneet ja pehmenneet, lisää kuutioitu tomaatti ja herneet. Lisää vesi, sweet chili-kastike, kerma, sulatejuusto ja keitetyt jyväpastat. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Anna sulatejuuston sulaa ja jäähdytä hetki.

Laita jokaisen lätyn päälle täytettä, ripottele päälle juustoraastetta ja rullaa lätyt. Myös päälle voi ripotella vähän juustoraastetta. Kuumenna lätyt uunissa, 200 asteessa niin, että täyte lämpiää ja reunoista tulee hieman rapsakat

Ohjeesta tulee noin 18 täytettyä lättyä. Pinaattilättyjen tilalla voi hyvin käyttää myös tavallisia lättyjä.