perjantai 19. toukokuuta 2017

Gluteeniton kakkupohja


  • 3 kananmunaa
  • sokeria
  • gluteenitonta jauhoseosta
  • perunajauhoja

Lämmitä uuni 175 asteiseksi.

Mittaa kananmunat juomalasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria kuin mitä kananmuniakin on. Mittaa kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja kuin mitä munia ja sokeria on, mutta niin, että gluteenitonta jauhoseosta on 70 % ja perunajauhoja 30 %.

Vaahdota kananmunia ja sokeria vähintään kymmenen minuuttia. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot parissa erässä taikinaan ja nostele ne varovasti nuolijalla muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokasprayllä voideltuun kakkuvuokaan ja paista kakkua noin 35 minuuttia, hieman uunista riippuen.

Ohjeesta tulee 15 cm halkaisijaltaan ja 8 cm korkeudeltaan oleva kakkupohja.

Tässä pohjassa käytettiin Semperin Grov Mix gluteenitonta jauhoseosta, koska se oli ainoa gluteeniton jauhoseos mitä kaapeista löytyi.