tiistai 23. tammikuuta 2018

Tonnikala-pepperonipizza


Pohja:
  • 120 g durum- tai 00-jauhoja
  • 3,5 g kuivahiivaa
  • 0,75 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1,5 rkl öljyä

Täyte:
  • pizzakastiketta (ohje vaikka tästä tai tästä)
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 prk tonnikalaa
  • pepperonisiivuja
  • oreganoa
 
Sekoita suurin osa jauhoista ja kuivahiiva keskenään sekaisin. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita ja lisää loput jauhot sekä öljy. Vaivaa taikinaa reilu 5 minuuttia ja anna taikinan nousta vähintään puoli tuntia. 

Painele taikinasta halkaisijaltaan noin 30 cm:n pohja. Laita pohjan päälle pizzakastiketta, juustoraastetta, tonnikalaa, pepperonia ja ripottele päälle oreganoa. Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.