perjantai 19. tammikuuta 2018

Kirsin keittiön pullat

    • 2,5 dl maitoa
    • 1 pss kuivahiivaa
    • n. 7,5-8,5 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl sokeria
    • 1 kananmuna
    • 75 g voita
    • ripaus suolaa

    Täyte:
    • 75 g voita
    • 200 g fariinisokeria
    • 1,5 rkl kanelia

    Kuorrutus:
    • 110 g voita
    • 55 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 185 g tomusokeria
    • 0,5 tl vaniljasokeria

    Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon sokeri, lämmin maito, kananmuna ja ripaus suolaa. Sulata voi ja lisää voisula ja loput vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa ja kohota taikinaa vähintään puoli tuntia. 

    Valmista täyte. Sekoita pehmeään voihin fariinisokeri ja kaneli.

    Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse puolikas taikina levyksi ja levitä puolet täytteestä levyn päälle. Rullaa levy ja leikkaa taikinarullasta muutaman sentin paksuisia siivuja. Lado pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Peitä vuoka kelmulla ja anna kohota tunti. Toista sama toisella taikinalla. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia, hieman uunista riippuen. Pullia ei tarvitse voidella.

    Valmista kuorrutus sekoittamalla jäähtynyt voisula ja muut ainekset keskenään sekaisin.

    Anna pullien jäähtyä hetki ja levitä kuorrutus, jotta se sulaa osittain pullan päälle.