maanantai 29. tammikuuta 2018

Riisi-katkarapupannu


  • 1,5-2 dl irtonaista riisiä
  • loraus öljyä
  • 1 (n. 150 g) purjo
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1,5 tl chilitahnaa
  • 2 tomaattia
  • 180 g katkarapuja
  • 100 g herneitä
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi. Murskaa valkosipuli ja kuutioi tomaatit. Lorauta pannulle öljyä ja kuullota purjoa ja valkosipulimurskaa hetki. Lisää paprikajauhe, kurkuma ja chilitahna joukkoon. Valuta riisien keitinvesi pois ja kaada riisit muiden aineiden sekaan. Lisää pannulle seuraavaksi tomaattikuutiot, katkaravut ja herneet. Mausta tilkalla sitruunamehua ja suolalla. Anna hautua hetken, jotta katkaravut ja herneet kuumenevat.