torstai 11. tammikuuta 2018

Briossisämpylät


  • 1 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 rlk hunajaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 100 g voita
  • (1 kananmuna voiteluun)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota maitoon hiiva, hunaja ja suola. Lisää kananmunat. Sekoita jauhot keskenään sekaisin ja lisää ne seoksen joukkoon vähän kerrallaan. Lisää pehmeä voi pienehköinä kuutioina taikinan joukkoon. Vaivaa koneella 10 minuuttia tai käsin 15 minuuttia. Kelmuta taikinakulho ja siirrä kulho jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. 

Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla pöydällä. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa se kuuteen osaan. Pyörittele palat kevyesti pyöreiksi sämpylöiksi. Siirrä sämpylät leivinpaperin päälle ja kohota niitä liinan alla tunti. Voitele sämpylät kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, hieman uunista riippuen.