maanantai 8. tammikuuta 2018

Bataattipiirakka


Pohja:
  • 100 g voita
  • 65 g voimakasta juustoraastetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,65 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,35 dl kermaa

Täyte:
  • 1 sipuli
  • 1 (n. 350 g) bataatti
  • loraus öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 0,65 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g juustoraastetta

Valmistele ensin täyte: Pilko sipuli ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita ja bataattia öljyssä. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kananmunat, ranskankerma ja kerma keskenään sekaisin. Ripauta niidenkin joukkoon hiukan suolaa ja mustapippuria.

Sekoita pehmeän voin joukkoon juustoraaste ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe sekä kerma. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. 

Kaada bataatti-sipuliseos pohjan päälle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kananmuna-kermaseos muiden täytteiden päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.