tiistai 9. tammikuuta 2018

Kikherne-hernecurry


  • 1 sipuli
  • loraus öljyä
  • 2 tomaattia
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 tl tamarinditahnaa
  • 2 tl punaista chilitahnaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 0,5 dl vettä tai kasvislientä
  • 100 g herneitä 
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Kuullota pilkottu sipuli lorauksessa öljyä ja lisää joukkoon murskattu valkosipuli, garam masala, tamarindi ja punainen chilitahna sekä kuutioitu tomaatti. Lisää vesi (tai kasvisliemi), kikherneet ja herneet. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Tarjoa riisin, naanleivän tai yhtenä osana muiden intialaistyyppisten ruokien kanssa.