keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Nakkipata


  • 1 sipuli
  • 240 g nakkeja (tässä broilerin kolmen juuston nakkeja)
  • 500 g perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g lanttua
  • 100 g herneitä
  • 100 g paprikaa
  • n. 8 dl kanalientä/kasvislientä/vettä
  • muutama laakerinlehti
  • mustapippuria
  • suolaa

Pilko sipuli ja nakit. Ruskista ne pannulla. Kuori ja pilko perunat, porkkanat sekä lantut ja laita ne uunipataan sipulien ja nakkien kanssa. Kaada päälle neste. Tässä padassa oli muutama desi kana-kasvislientä ja loput vettä.  Laita pataan muutama laakerinlehti. Kypsennä 200 asteessa reilu tunti ja lisää pilkotut paprikat ja herneet. Jatka kypsentämistä, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.