perjantai 1. syyskuuta 2017

Pizzakukka


Pizzataikina:
  • 2 dl vettä
  • 7 g kuivahiivaa
  • n. 320 g vehnäjauhoja
  • 4 rkl öljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Täyte ja voitelu:
  • n. 150 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 100 g emmental-mozzarellaraastetta
  • 1 kananmuna

Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola osaan vehnäjauhoja. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi jauhojen joukkoon. Sekoita ja lisää loput vehnäjauhot ja öljy taikinan joukkoon. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia ja anna taikinan nousta vähintään puoli tuntia. 

Paista jauheliha ja pilkottu sipuli keskenään. Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla (halkaisija 7 cm) kiekkoja. Jos kiekot kutistuvat niin litistä niitä ennen täyttöä. Nosta jokaiselle kiekolle hieman täytettä ja juustoraastetta ja taita kiekko puolikuuksi ja tämän jälkeen taita puolikuu vielä keskeltä kahtia (kts. kuva alta). Nipistä alareunaa hieman kiinni. Laita pizzanyytit vieri viereen voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.