tiistai 19. syyskuuta 2017

Nakkipiirakka


Pohja:
  • 100 g voita
  • 65 g voimakasta juustoraastetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,65 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,35 dl kermaa

Täyte:
  • 200 g nakkeja (tässä broilerinakkeja)
  • 1 sipuli
  • loraus öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1,65 dl kermaa
  • 50 g juustoraastetta 
  • suolaa
  • mustapippuria

Viipaloi nakit ja pilko sipuli. Lorauta paistinpannulle hieman öljyä ja paista sipuleita ja nakkeja kunnes nakit saavat väriä ja sipulit pehmenevät. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään sekaisin ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita pehmeän voin joukkoon juustoraaste ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe sekä kerma. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Kaada paistetut nakit ja sipulit pohjan päälle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kananmuna-kermaseos muiden täytteiden päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.