torstai 14. syyskuuta 2017

Vadelma-valkosuklaapalat




  • 150 g valkosuklaata
  • 75 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 200 g vadelmia

Sulata voi kattilassa ja ota kattila pois liedeltä. Laita pilkotut suklaat kuuman voin joukkoon ja anna sulaa. Kun suklaa on sulanut, sekoita seos tasaiseksi.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa-voiseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko noin 20 x 30 cm). Ripottele päälle vadelmat ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Laita paiston puolivälissä leivinpaperi piirakan päälle, jos pinta tummuu liikaa. 

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa palasiksi. Palat voi myös koristella, eikä haittaa vaikka piirakan sisus jäisi hieman tahmeaksi.