torstai 21. syyskuuta 2017

Jauheliha-papupata


  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (380/230 g) kidneypapuja vedessä
  • 150 g porkkanaa
  • 100 g herneitä
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
  • 3 dl vettä
  • paprikamaustetta
  • chiliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Paista jauheliha sipulin kanssa tilkassa öljyä. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla, paprikamausteella ja ripauksella chiliä. Lisää joukkoon suikaloidut/pilkotut porkkanat, valutetut kidneypavut, herneet, tomaattipyre ja vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Riisin (n. 100 g) voi kypsentää myös padan joukossa, mutta silloin joukkoon pitää lisätä enemmän vettä ja mausteita.