tiistai 26. syyskuuta 2017

Mansikkakääretorttu


  • 5 kananmunaa
  • 2 dl Siro-sokeria
  • 70 g vehnäjauhoja
  • 80 g perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • mansikkahilloa

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina peltille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia (hieman uunista riippuen). 

Kumoa kääretorttulevy toisen leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä hetki ja irrota paistopaperi. Kun pohja on jäähtynyt, levitä sen päälle mansikkahilloa. Rullaa ja kääri kääretorttu leivinpaperiin ja kelmuun. Anna makuuntua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tämä ohje on 60 cm leveän uunin peltille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti