torstai 7. syyskuuta 2017

Sipulipiirakka



Pohja:
  • 150 g voita
  • 100 g voimakasta juustoraastetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kermaa

Täyte:
  • 1 kg sipulia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä kuullottamiseen
  • n. 50 g juustoraastetta

Suikaloi sipuli. Kaada pannulle kunnon loraus öljyä ja kuullota sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman kullanruskeaa väriä. 

Sekoita pehmeän voin joukkoon juustoraaste, keskenään sekoitetut vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe sekä kerma. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kuvan piirakassa on käytetty korkealaitaista piirakkavuokaa, jonka halkaisija on 24 cm. Kaada sipulit pohjan päälle. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään sekaisin ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos sipulien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. 

Ripottele paiston loppuvaiheessa piirakan päälle hieman juustoraastetta.


Tämä jättisipuli painoi kilon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti