tiistai 12. syyskuuta 2017

Juustoinen kasvissosekeitto


  • 5 dl vettä
  • 250 g porkkanaa
  • 200 g lanttua
  • 200 g perunaa
  • 250 g tomaattia
  • 100 g paprikaa
  • 1 dl kermaa
  • 50 g sulatejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat, lanttu ja perunat. Mittaa vesi kattilaan ja laita kasvikset kypsymisjärjestyksessä kiehumaan, ensin lanttu ja porkkana ja sen jälkeen perunat. Lohko tomaatit muutamaan osaan ja poista niistä kova kara. Tomaatit voi myös kaltata, mutta itse emme arkikeittoon niitä kalttaa. Pilko paprika myös muutamaan osaan. Lisää tomaatit ja paprikat keittämisen loppuvaiheessa muiden joukkoon. 

Kun kaikki kasvikset ovat kypsiä, valuta keitinliemi pois, mutta jätä se talteen. Soseuta kasvikset blenderillä tai sauvasekoittimella. Siirrä sose takaisin kattilaan ja ohenna sitä keitinliemellä halutun vahvuiseksi. Lisää joukkoon kerma ja sulatejuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta ja tarkista maku.