perjantai 22. syyskuuta 2017

Sardiinipizza

Tämä pizza on peräisin puolison nuoruudesta. Minulle tämä ei maistu, mutta sardiinien ystäville varmaan maistuu. 


Pohja:
  • 80 g durumjauhoja
  • 2 g kuivahiivaa
  • 0,5 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl öljyä

Täyte:
  • 1 prk (95 g) sardiineja
  • 2 rkl ketsuppia
  • n. 0,5 dl kuohukermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • oreganoa
 
Sekoita suurin osa jauhoista ja kuivahiiva keskenään sekaisin. Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita ja lisää loput jauhot sekä öljy. Vaivaa taikinaa reilu 5 minuuttia ja anna taikinan nousta vähintään puoli tuntia. 

Valuta sardiineista öljy pois ja siirrä sardiinit syvälle lautaselle. Hienonna sardiinit haarukalla. Sekoita joukkoon ketsuppi ja kuohukerma. Painele taikinasta ohut pohja. Levitä täyte pizzapohjan päälle ja ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa. Paista 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti