maanantai 2. huhtikuuta 2018

Budapest-leivos


  • 135 g (n. 4 kpl) kananmunan valkuaista
  • 110 g sokeria
  • 55 g hasselpähkinärouhetta
  • 55 g mantelijauhetta
  • 20 g perunajauhoja
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 tl sokeria
  • vadelmia
  • tomusokeria

Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Sekoita hasselpähkinärouhe, mantelijauhe ja perunajauho keskenään sekaisin. Lisää jauhoseos varovasti valkuais-sokerivaahtoon. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota sormenpaksuisia pötköjä leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota kerma. Levitä kerma jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle vadelmia. Rullaa levy, siivilöi päälle tomusokeria ja leikkaa rulla annospaloiksi. Anna leivosten makuuntua jääkaapissa. Ohjeesta tulee 4-5 palaa.