maanantai 9. huhtikuuta 2018

Rusinaiset kauhasämpylät


  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 25 g (n. 0,4 dl) rusinoita
  • 20 g (2 reilua tl) hunajaa
  • ripaus suolaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa

Sekoita kaurahiutaleet melko kuuman veden joukkoon. Pilko rusinat pienemmiksi paloiksi. Lisää kaurahiutaleiden ja veden joukkoon rusinat, öljy, hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinaan. Sekoita taikina lusikalla sekaisin. Taikina jää löysähköksi. Nostata taikinaa vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.

Nostele taikinasta kauhalla kasoja suoraan leivinpaperin päälle. Anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpiää. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.