tiistai 10. huhtikuuta 2018

Kanapullat kermaisessa kastikkeessa



Kanapullat:
  • 800 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muutama lusikallinen vehnäjauhoja
  • rasvaa paistamiseen

Kermainen kastike:
  • 30 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit tilkassa öljyä. Sekoita korppujauhot, kananmuna ja kerma keskenään sekaisin. Lisää joukkoon suolaa ja mustapippuria. Sekoita seos jauhelihan ja kuullotettujen sipulien joukkoon. Tee pieni koepaistos ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria. Mittaa muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja laakealle lautaselle. Ota jauhelihataikinasta kasoja (jäätelökauha on tässä hyvä apuväline) ja nostele ne jauhotetulle lautaselle. Pyörittele kasoista jauhotettuja pullia. Ruskista pullien pinta pannulla ja siirrä ne sen jälkeen lautaselle odottamaan. 

Laita pannulle voi ja lisää vehnäjauhot sulaneen rasvan joukkoon. Ruskista jauhot kevyesti, mutta älä polta niitä. Lisää ruskistuneiden jauhojen joukkoon kanaliemi, kerma ja mausteet. Anna kiehua ja tarkista maku. Lisää kanapullat kypsymään kastikkeen joukkoon.