torstai 12. huhtikuuta 2018

Toscapiirakka


  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita

Kuorrutus:
  • 100 g voita
  • 1,3 dl sokeria
  • 0,35 dl vehnäjauhoja
  • 100 g mantelilastuja
  • 1,5 rkl maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin. Lisää muna-sokerivaahtoon maito ja sulatettu voi. Lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, hieman uunista riippuen. 

Mittaa kuorrutukseen tulevat aineet kattilaan ja kiehauta ne tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista, kunnes pinta saa kullanruskean värin.