perjantai 20. huhtikuuta 2018

Mustikkapiirakka


  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl (175 g) mustikoita

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään sekaisin. Niitä ei tarvitse vaahdottaa, pelkkä sekoitus esimerkiksi käsivispilällä riittää. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään sekaisin. Lisää ne kananmunien ja sokerin joukkoon. Sulata voi ja lisää se yhdessä maidon kanssa taikinaan. 

Voitele piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26 cm ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mustikat ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Tarjoa vaikka vaniljakastikeen tai -jäätelön kanssa. Tämä piirakka vain paranee vietettyään yön jääkaapissa.