maanantai 23. huhtikuuta 2018

Naan

 
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl kuivahiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 70 g maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl öljyä
  • 0,4-0,7 dl vettä
 
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää kuivien aineiden joukkoon öljy ja maustamaton jogurtti. Lisää taikinaan vettä, kunnes taikina on pehmeää, mutta ei tarttuvaa. Vaivaa taikina kunnolla ja anna nousta puolisen tuntia. 
 
Jaa taikina 4-5 osaan ja kauli taikinapalat ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista yksi leipä kerrallaan kummaltakin puolelta, kunnes se saa ruskeita pilkkuja ja kohoilee sieltä täältä.