perjantai 6. huhtikuuta 2018

Papu-kasvispata


  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g porkkanaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 tl jeeraa
  • chiliä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 75 g herneitä
  • 75 g maissia
  • öljyä

Kuori ja pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit lorauksessa öljyä. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä paprikamauste, jeera ja chili. Anna mausteiden kuumentua ja lisää sipulien joukkoon porkkanat. Lisää seuraavaksi valutetut kidneypavut ja kikherneet sekä valkoiset pavut tomaattikastikkeessa, kasvisliemi ja tomaattipyre. Anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä ja lisää sen jälkeen herneet ja maissit. Anna kiehua vielä muutama minuutti ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Tarjoa esimerkiksi riisin ja salaatin kanssa.