torstai 29. maaliskuuta 2018

Broileri-ananaspiirakka


Pohja:
  • 100 g voita
  • 65 g emmentalraastetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,65 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,35 dl kermaa

Täyte:
  • 300 g broileria
  • 1 sipuli
  • loraus öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikamaustetta
  • 1 rkl sweet chili-kastiketta
  • 100 g ananasmurskaa
  • 2 kananmunaa
  • 0,65 dl kermaa
  • 150 g creme bonjour cuisinea (sipulisekoitus)
  • 75 g juustoraastetta

Sulata pohjaan tuleva voi. Lisää voisulan joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.

Suikaloi broileri ja pilko sipuli. Laita ananasmurska valumaan siivilään. Paistele broilereita ja sipuleita lorauksessa öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Ota pannu pois levyltä ja lisää joukkoon sweet chili-kastike sekä valutettu ananasmurska. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle juustoraaste.

Sekoita kananmunat, kerma ja creme bonjour keskenään sekaisin. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja mustapippuria.  Kaada seos piirakan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.