maanantai 19. maaliskuuta 2018

Ananaskeikauskakku



Taikina:
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Vuokaan:
  • 50 g voita
  • 50 g fariinisokeria
  • 1 pienen purkin ananasrenkaat
  • punaisia tai vihreitä kirsikoita

Valmistele ensin vuoka. Pingota leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuokan pohjan ja reunan väliin. Sulata voi ja kaada se vuokaan, leivinpaperin päälle, voitele samalla voilla myös irtopohjavuokan reunat. Ripottele voin päälle fariinisokeri. Halkaise ananasrenkaat ja laita nekin vuokaan. Laita jokaisen renkaan keskelle kirsikka.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kakku sen jälkeen tarjoilulautaselle. Kun kakku on jäähtynyt, laita kakun päälle kupu tai kelmuta se ja laita jääkaappiin. Kakku on parempaa, kun se on saanut makuuntua yön yli. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.



2 kommenttia:

  1. On muuten takuuvarmasti hyvää! Ananas on ihanaa leivonnassa, tulee vaan ihan liian vähän käytettyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että tuohon taikinaan olisi voinut laittaa ananasmehua nesteeksi, mutta ei nyt tällä kertaa tullut kokeiltua.

      Poista