perjantai 16. maaliskuuta 2018

Kana-ananaspizza

Tästä ohjeesta saa tehtyä kolme pizzaa. Perinteisen tomaattikastikkeen sijaan on käytetty Koskenlaskija Ruokaa, joten tämä pizza sopii sellaisillekin, joille tomaatti ei sovi.


Pohja:
  • 320 g durum-jauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 2 dl vettä
  • 4 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Täyte:
  • 1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruokaa (maustamaton)
  • n. 250 g paistettua broileria
  • 1 prk ananasrenkaita
  • mozzarellaa
  • oreganoa

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää suola ja sokeri, sekä vesi ja öljy. Vaivaa taikina kunnolla ja anna sen nousta vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia. 

Jaa taikina kolmeen osaan ja painele ne pohjiksi. Näistä pizzoista tehtiin soikeita, mutta yhtä hyvin niistä voi tehdä pyöreitäkin. Levitä Koskenlaskija Ruokaa pizzapohjien päälle. Ripottele päälle mozzarellaraastetta. Asettele lopuksi broileripalat ja ananakset sekä ripottele päälle hieman oreganoa. Paista 250 asteessa kunnes pizzan reunat ovat saaneet hieman väriä.