perjantai 2. maaliskuuta 2018

Uunichurrot


  • 2,5 dl vettä
  • 100 g voita
  • ripaus suolaa
  • 2,5 dl (150 g) vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa

Pinnalle:
  • 50 g voita
  • 75 g sokeria
  • kanelia oman maun mukaan

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Lisää vehnäjauhot koko ajan lusikalla sekoittaen, kunnes taikinasta tulee yhtenäinen pallo. Jäähdytä taikina. Sekoita jäähtyneen taikinan joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota suoraan leivinpaperin päälle suoria pötköjä tai hevosenkenkiä. Paista 180-200 asteessa noin 20-25 minuuttia, uunista riippuen.

Voitele churrot voilla ja pyöritä ne kanelisokerissa. Nauti heti tuoreina.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea tehdä uunissa! Herkullisen näköisiä ovat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoi tekemään kauheasti mieli churroja, mutta ei ollut tarpeeksi öljyä niiden paistamiseen rasvakeittimessä tai kattilassa, niin siitä se ajatus sitten lähti.. ja hyvä puoli tässä oli sekin ettei tullut rasvankäryä.

      Poista