perjantai 23. maaliskuuta 2018

Peruna-vehnäleipä


  • 200 g tähteeksi jäänyttä perunamuusia
  • 2 dl vettä
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 6 g suolaa
  • n. 350 g vehnäjauhoja

Mittaa perunamuusi leivontakulhoon. Jos se on jääkaappikylmää lisää sen joukkoon kuumaa vettä. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja ja sekoita ne veden ja perunamuusin joukkoon. Lisää suola ja loput jauhot, kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoilta. Laita kulho ison muovipussin sisään ja kohota taikinaa noin tunti. Muotoile taikina leiväksi vehnäjauhojen avulla ja laita leipä kohotuskoriin nousemaan. Anna nousta vielä tunti, laita uuni lämpiämään ja kumoa leipä leivinpaperin päälle. Tee leipään viilto ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.