Pohja:
- 100 g voita
- 65 g emmentalraastetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,65 dl ruisjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,35 dl kermaa
Täyte:
- 1 sipuli
- 225 g keräkaalia
- 170 g porkkanaa
- 1 iso tomaatti
- loraus öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 150 g creme bonjour cuisinea (sipulisekoitus)
- 1 dl kermaa
- 75 g juustoraastetta
Pilko sipuli. Raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Laita pannulle loraus öljyä ja paista sipuleita, kaali- ja porkkanaraastetta sen verran, että kaalit alkavat pehmenemään. Poista tomaatista kanta ja pilko tomaatti ja laita tomaattikuutiot myös pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sulata voi ja sekoita muut pohjaan tulevat aineet voin joukkoon. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Kaada täyte pohjan päälle.
Sekoita kananmunat, creme bonjour ja kerma keskenään sekaisin. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.