perjantai 9. maaliskuuta 2018

Triplasuklaamuffinssit

Näihin muffinsseihin käytettiin suklaiden jämiä, mitä on jäänyt muusta leivonnasta ja suklaita, joita ei ole muuten vaan syöty loppuun.


  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 180 g maustamatonta jogurttia
  • 50 g tummaa suklaata
  • 125 g valkoista sekä maitosuklaata

Koristelu:
  • 100 g tomusokeria
  • 10 g sulatettua voita
  • 20 g kahvia
  • 2 tl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • koristerakeita tms.

Sulata voi ja sekoita hieman jäähtyneen voin joukkoon maustamaton jogurtti ja kananmunat. Sulata tumma suklaa ja sekoita se taikinan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja rouhi suklaat. Lisää kuivat aineet ja rouhitut suklaat taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä muffinssit.

Sulata kuorrutteeseen tuleva voi ja sekoita voi sekä kuuma kahvi tomusokerin joukkoon, johon on sekoitettu kaakaojauhe. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja lusikoi sitä muffinssien päälle. Koristele nomparelleilla tai muilla koristeilla.

Ohjeesta tulee 12 muffinssia.