tiistai 13. maaliskuuta 2018

Lasagnepannu


  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikamaustetta
  • oreganoa
  • basilikaa
  • ripaus sokeria
  • 150 g täysjyvä lasagne piccoloa
  • 1 mozzarellapallo

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää paiston loppuvaiheessa murskattu valkosipuli. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikamaustella. Lisää joukkoon tomaattimurska, raastetut porkkanat, vesi sekä kerma. Mausta kastike oreganolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Lisää tarvittaessa myös lisää suolaa ja mustapippuria, kunnes maku on omaan makuun mieleinen. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa, esim. 15 minuuttia ja lisää joukkoon pastat. Sekoittele aina välillä ja kun pasta on kypsää, ota pannu pois levyltä ja asettele pinnalle ohueksi leikattuja mozzarellasiivuja. Laita kansi päälle ja annan juuston sulaa.