perjantai 1. joulukuuta 2017

Hedelmäkakku


  • 200 g voita
  • 150 g sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 185 g vehnäjauhoja
  • 200 g kuivattuja/sokeroituja hedelmiä (sukaattia, kirsikoita, rusinoita, appelsiininkuorta tms.)

Vaahdota puolet sokerista pehmeän voin kanssa ja puolet kananmunien kanssa. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon hedelmät ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nostele taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia, hieman uunista riippuen. 

Tässä kakussa käytettiin valmista hedelmäsekoitusta (100 g), jossa oli papaijaa, sitruunankuorta, appelsiininkuorta ja kirsikoita. Toiset sata grammaa laitettiin rusinoista, mantelirouheesta ja sokeroiduista vihreistä kirsikoista.