torstai 30. marraskuuta 2017

Valkosuklaa-suolapähkinäpikkuleivät


  • 125 g voita
  • 175 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 140 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g suolapähkinöitä
  • 100 g valkosuklaahippuja

Rouhi suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon kananmuna sekä keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi taikinan joukkoon suolapähkinärouhe ja valkosuklaahiput. Pyörittele taikinasta esimerkiksi 25 g painavia palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä pikkuleiville tilaa levitä. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, uunista ja pikkuleipien koosta riippuen.

Ohjeesta tulee 27 pikkuleipää, jos yhden taikinapaino on 25 g.