- 1,8 kg kuorittuja bataatteja
- 3 dl bataattien keitinlientä
- 0,6 dl korppujauhoja
- 4,5 dl kermaa
- 60 g voita
- 3 rkl siirappia
- suolaa
- valkopippuria
- muskottipähkinää
Kuori ja palastele bataatit palasiksi. Keitä bataatit kypsiksi. Älä kaada keitinlientä pois, vaan ota siitä 3 desilitraa erilleen. Sekoita erikseen otetun keitinliemen joukkoon korppujauhot. Soseuta kypsät bataatit esim. sauvasekoittimella. Sekoita kuuman bataattisoseen joukkoon voi. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon kerma, korppujauho-keitinliemiseos sekä siirappi. Mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria ja muskottipähkinää. Kaada seos vuokiin ja paista 150 asteessa pari tuntia.
Ohjeesta tulee 2 x 1,5 litran foliovuokaa.