lauantai 23. joulukuuta 2017

Bataattilaatikko


  • 1,8 kg kuorittuja bataatteja
  • 3 dl bataattien keitinlientä
  • 0,6 dl korppujauhoja
  • 4,5 dl kermaa
  • 60 g voita
  • 3 rkl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää

Kuori ja palastele bataatit palasiksi. Keitä bataatit kypsiksi. Älä kaada keitinlientä pois, vaan ota siitä 3 desilitraa erilleen. Sekoita erikseen otetun keitinliemen joukkoon korppujauhot. Soseuta kypsät bataatit esim. sauvasekoittimella. Sekoita kuuman bataattisoseen joukkoon voi. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon kerma, korppujauho-keitinliemiseos sekä siirappi. Mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria ja muskottipähkinää. Kaada seos vuokiin ja paista 150 asteessa pari tuntia.

Ohjeesta tulee 2 x 1,5 litran foliovuokaa.