- 1 kg kuorittuja perunoita
- 1 dl perunoiden keitinlientä
- 0,3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 25 g voita
- suolaa
- (siirappia)
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Ota keitinliemi talteen. Survo perunat ja anna jäähtyä noin 55-asteiseksi. Lisää joukkoon lämmin keitinliemi. Kun seos on 55-70-asteista, lisää puolet vehnäjauhoista joukkoon. Laita kattilan päälle kansi ja laita kattila noin 60-asteiseen uuniin. Lisää loput jauhot puolen tunnin päästä. Anna imeltyä vähintään 5 tuntia.
Kun seos on löystynyt ja makeutunut, kiehauta maito ja sulata voi kuuman maidon joukkoon. Lisää maito-voiseos perunaseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja lisää tarvittaessa vähän siirappia, jos seos ei ole omasta mielestä tarpeeksi imeltynyt. Pakasta raakana tai paista heti 150 asteessa pari tuntia.