perjantai 22. joulukuuta 2017

Imelletty perunalaatikko


  • 1 kg kuorittuja perunoita
  • 1 dl perunoiden keitinlientä
  • 0,3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 25 g voita
  • suolaa
  • (siirappia)

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Ota keitinliemi talteen. Survo perunat ja anna jäähtyä noin 55-asteiseksi. Lisää joukkoon lämmin keitinliemi. Kun seos on 55-70-asteista, lisää puolet vehnäjauhoista joukkoon. Laita kattilan päälle kansi ja laita kattila noin 60-asteiseen uuniin. Lisää loput jauhot puolen tunnin päästä. Anna imeltyä vähintään 5 tuntia. 

Kun seos on löystynyt ja makeutunut, kiehauta maito ja sulata voi kuuman maidon joukkoon. Lisää maito-voiseos perunaseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja lisää tarvittaessa vähän siirappia, jos seos ei ole omasta mielestä tarpeeksi imeltynyt. Pakasta raakana tai paista heti 150 asteessa pari tuntia.